U bent hier

COVID-19

Relevante thema's voor psychosociale ondersteuning in de periode van COVID-19

Het Cédric Hèle insituut wil zorgverleners graag bijstaan in deze moeilijke periode. Het begeleiden en ondersteunen van patiënten en naasten is op dit moment niet eenvoudig, maar net nu nog meer nodig. Daarnaast is het ook belangrijk om als zorgverlener vol te houden, zeker nu de maatregelen zo lang voortduren.  

Op deze pagina’s bundelen we informatie en tips die relevant kunnen zijn voor jou en/of je patiënten. Doordat we het overzicht regelmatig aanvullen, biedt deze plek een handige en toegankelijke bron van informatie, websites en tips.  

Heb je specifieke vragen of tips, dan kan je die doorsturen naar info [at] cedric-heleinstituut.be. We proberen je dan zo snel mogelijk een antwoord te bieden.
Intussen wensen we je moed tijdens deze periode en nadien, zowel professioneel als privé.

Gratis CHi-online module: Hoe omgaan met angst bij patiënten in tijden van COVID-19?

Sinds de uitbraak van COVID-19 nam bij een aantal patiënten met kanker de angst toe om de stap naar zorgverlening te zetten. Naar het ziekenhuis of de huisarts gaan voor een consultatie of een behandeling is niet meer zo evident.

Hoe motiveer je patiënten om niet met vragen en klachten te blijven zitten? En hoe ga je hierover met hen in gesprek?

Een antwoord op deze vragen vind je in de gratis online module voor zorgverleners, een project van het Cédric Hèle instituut, uitgewerkt door The Human Link en gerealiseerd dankzij Kom op tegen Kanker

 

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!