U bent hier

Covid-19

Relevante thema's voor psychosociale ondersteuning in de periode van Covid-19

Het Cédric Hèle insituut wil zorgverleners graag bijstaan in deze moeilijke periode. Het begeleiden en ondersteunen van patiënten en naasten is op dit moment niet eenvoudig, maar net nu nog meer van belang. Daarnaast is het ook belangrijk om als zorgverlener vol te houden, gezien de lange duur van de maatregelen.

Via deze pagina proberen we informatie en tips te bundelen die relevant kunnen zijn voor jullie en/of jullie patiënten. We vullen deze lijst regelmatig aan. Zo moeten jullie zelf niet op zoek gaan naar de informatie en vinden jullie je weg in de grote hoeveelheid aan websites en tips. 

Specifieke vragen of tips mogen doorgestuurd worden naar info [at] cedric-heleinstituut.be. We proberen jullie dan zo snel mogelijk een antwoord te bieden.

We hopen dat jullie er in slagen om jullie staande te houden in deze periode én daarna, zowel professioneel als privé.

Gratis CHi-online module: Hoe omgaan met angst bij patiënten in tijden van Covid-19?

Sinds de uitbraak van Covid-19, is de angst om de stap naar zorgverlening te zetten bij een aantal patiënten met kanker toegenomen. Naar het ziekenhuis of de huisarts gaan voor een consultatie of behandeling is niet meer zo evident.

Hoe motiveer je patiënten om niet met vragen en klachten te blijven zitten? En hoe ga je hierover met hen in gesprek?

Een antwoord op deze vragen vind je in de gratis online module voor zorgverleners, een project van het Cédric Hèle instituut (Vlaams instituut voor psychosociale oncologie), uitgewerkt door The Human Link en gerealiseerd dankzij Kom op tegen Kanker

 

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in op onze nieuwsbrief!