U bent hier

Projectoproepen

Projectoproep Levensloop Grants

Wat zijn de Levensloop Grants?

Om de lokale gemeenschappen die Levensloop organiseren te bedanken voor hun opmerkelijke inspanningen in de strijd tegen kanker en om Vechters ook het hele jaar door te ondersteunen gebruikt Stichting tegen Kanker een deel van de ingezamelde fondsen om lokale initiatieven die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten te steunen!

Deze “Levensloop Grants” zijn dus een manier om tegemoet te komen aan de lokale noden op het terrein.

De rest van de ingezamelde middelen blijft natuurlijk gaan naar de missie van Stichting tegen Kanker: financiering van wetenschappelijk onderzoek, sociale ondersteuning voor patiënten en hun naasten, preventie en het verstrekken van correcte informatie.

Wat nu met Covid-19?

Covid-19 maakt dit jaar heel bijzonder, ook voor Stichting tegen Kanker. Fysieke events worden geschrapt, persoonlijke contacten in ziekenhuizen zijn moeilijk, ...  In deze moeilijke tijden blijft Stichting tegen Kanker het broodnodig maatschappelijk engagement aangaan om kankerpatiënten en hun omgeving bij te staan.

Daarom stelt Stichting tegen Kanker een budget van 240.000 Euro ter beschikking voor de Levensloop Grants 2021, onafhankelijk van de inkomsten van de Levenslopen zelf. Met deze grants blijft Stichting tegen Kanker kwaliteitsvolle lokale initiatieven van de organiserende Levensloop regio's ondersteunen. 

Wie komt in aanmerking voor een Levensloop Grant?

Alle actoren binnen het medisch, psychosociaal en verenigingsnetwerk van een regio kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de lokale noden te kunnen beantwoorden.

In aanmerking komt elke projectaanvraag van minimaal € 1.000 en maximaal €5.000.

Een onafhankelijke jury bestaande uit experten en vrijwilligers zal bepalen welke projecten weerhouden zullen worden.

Wat uiteraard niet gefinancierd kan worden, is een project dat indruist tegen de ethische waarden en missie van Stichting tegen Kanker. Lees hiervoor aandachtig het reglement. Bij eventuele twijfel hierover kunt u terecht bij de regiocoördinator.

Uw project kan van 8 maart 2021 t.e.m. 23 april 2021, 13 uur ingediend worden.

Meer info en indienen.

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!