U bent hier

Projectoproepen

Oproep tot onderzoeksprojecten mbt het gebruik van hypnose

Als onderdeel van de maatschappelijk belangrijke bijdrage op het vlak van de onderzoek en onderwijs, wil de Vlaamse Wetenschappelijke Hypnosevereniging (VHYP) een bedrag van €15.000 toekennen aan een kandidaat die onderzoek wil doen rond de effectiviteit van hypnose. Deze oproep heeft tot doel om de wetenschappelijke status van hypnose in België verder te ontwikkelen en de wetenschappelijke kennis op het gebied van hypnose te verbeteren.

Meer info

De template die moet gebruikt worden voor het uitschrijven van het onderzoeksvoorstel kan worden opgevraagd via info [at] vhyp.be De onderzoeksvoorstellen moeten UITERLIJK OP 01 september 2021 worden ingediend via mail en opgesteld in het Nederlands.

Meer inlichtingen: erik.de.soir [at] telenet.be (VHYP Voorzitter)

Projectoproep Stichting tegen Kanker: Social Grants: vrij thema en palliatieve zorg

1 miljoen euro voor een dubbele projectoproep 

Vrij thema

Stichting tegen Kanker is ervan overtuigd dat een holistische visie op gezondheid dient vertaald te worden naar een integratieve benadering van kankerpatiënten. Binnen een integratieve aanpak van de kankerproblematiek wordt, vanaf de diagnosestelling, bijzondere aandacht besteed aan volgende aspecten: de relatie tussen zorgverlener en patiënt, de mens ‘achter’ de patiënt en het welzijn van de patiënt.

Stichting tegen Kanker heeft ervoor gekozen om geen prioriteiten voor deze "open" oproep vast te leggen, zo kunnen alle innovatieve projecten die tegemoetkomen aan de werkelijke behoeften van patiënten, verzorgers en naasten worden ingediend.

Voor deze projectoproep is er een totaalbedrag van 500.000 Euro beschikbaar.

Thema palliatieve zorg

Palliatieve zorg is in België een onderdeel van het zorgtraject voor mensen met ongeneeslijke ziekten maar er is nog ruimte voor verbetering. Kankerpatiënten hebben hier vaak mee te maken. Ondanks de vooruitgang die in de oncologie is geboekt, sterven er in België nog jaarlijks bijna 30.000 mensen aan kanker (27% van alle doodsoorzaken). Om bij te dragen tot de verbetering van de levenskwaliteit van de kankerpatiënten in palliatieve zorg, lanceert Stichting tegen Kanker deze uitzonderlijke oproep voor projecten in 2021.

Voor deze projectoproep is er een totaalbedrag van 500.000 Euro beschikbaar.

Wie mag er indienen?

Vrije projectoproep

Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het psychosociaal welzijn van patiënten en hun naasten.

Palliatieve zorg projectoproep

De aanvrager is een ziekenhuis, een gespecialiseerde extramuraal centrum, een woonzorgcentrum, een organisatie gespecialiseerd in palliatieve zorg of een organisatie die thuiszorg aanbiedt.

In aanmerking komt elke projectaanvraag van minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000.

Wanneer mag u een project indienen?

Projecten mogen ingediend worden vanaf 6 mei 2021. De uiterste datum voor het indienen van een project is 6 september 2021 om 13h.

De laureaten zullen bekendgemaakt worden in december 2021.

Meer info en indienen project

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!