U bent hier

Nieuw onderzoeksproject van CHi !

Op 11 december lanceerde CHi haar nieuw onderzoeksproject: "Professionele levenskwaliteit bij onco-professionelen in Vlaanderen".

De hoofddoelstelling is een beeld vormen van hoe het gesteld is met de professionele levenskwaliteit van onco-zorgverleners in Vlaanderen. Men is het erover eens dat de confrontatie met menselijk lijden van deze doelgroep de persoonlijke draagkracht van elke zorgverlener in meer of minder mate op de proef stelt.

Wat is de psychologische impact van werken met oncologische patiënten en hun naasten in Vlaanderen?  En laat de invloed van het werken met deze doelgroep zich vertalen in domeinen van de professionele levenskwaliteit?

De onderzoeksresultaten kunnen de basis vormen van toekomstige preventieve en curatieve projecten om de professionele levenskwaliteit van de zorgverleners te ondersteunen. CHi wil hierin een initiatiefnemende rol opnemen!

Concreet

We vragen slechts 10 à 15 minuten van uw tijd om drie vragenlijsten in te vullen. De vragenlijsten peilen naar de mate van stress die u als zorgverlener ervaart in het uitoefenen van uw job en de psychologische impact van werken in een oncologische setting.

Hoe deelnemen

  1. Ga naar http://www.chicom.be 
  2. Log in (deelnemen is alleen mogelijk indien u ingelogd bent)
  3. Kies in menu bovenaan 'Over'
  4. Ga naar de pagina 'meewerken aan onderzoek' waar u via een link kan doorklikken naar het onderzoek.

Of klik hier om rechtstreeks verder te gaan naar het onderzoek.

Uw gegevens zullen voor verdere verwerking geanonimiseerd worden!

Warme oproep!

CHi wil een warme oproep doen aan álle disciplines die betrokken zijn in de zorg voor kankerpatiënten en hun naasten, zowel in de thuiszorg als de ziekenhuissector, om deel te nemen aan haar nieuwe onderzoeksproject omtrent de professionele levenskwaliteit bij onco-professionelen in Vlaanderen. We richten onze aandacht hier op medisch specialisten, huisartsen, psychologen, verpleegkundigen, verzorgenden, maatschappelijk werkers, pastoraal werkers, moreel consulenten, kinesisten, ergotherapeuten, diëtisten,.. Motiveer uw collega's om deel te nemen aan het onderzoek om samen een breed beeld van het Vlaamse werkveld in kaart te brengen!

Het CHi-team dankt u alvast om deel te nemen!

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!