U bent hier

Symposium: Making Cancer Less Painful for Children and Parents

Datum: 
27/03/2017 - 09:30 tot 17:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent

Kinderkanker is een ingrijpende gebeurtenis die vaak samengaat met pijn. Deze pijn komt zowel voor als symptoom van de ziekte alsook ten gevolge van de vele medische procedures die het kind moet ondergaan in het kader van behandeling (bvb. puncties). Kinderkanker is daarnaast niet enkel pijnlijk voor het kind, maar ook voor diens naaste omgeving, in het bijzonder voor de ouders. Ouders worden bijvoorbeeld geconfronteerd met angst en onzekerheid, alsook met pijn die ze zien bij hun eigen kind.

Tijdens dit symposium zullen gerenommeerde nationale en internationale sprekers aan bod komen die verschillende psychosociale thema’s zullen belichten die cruciaal zijn in het begrijpen van kinderkanker en hoe veerkracht bij zowel kind als ouders kan worden aangesterkt. Concrete handvaten zullen worden aangeboden ter optimalisatie van zorg met als doel kinderkanker minder pijnlijk te maken, zowel voor het kind als voor diens naaste omgeving. Nieuwe pistes voor onderzoek zullen eveneens worden voorgesteld. 

Dit symposium is bedoeld voor clinici werkzaam in de context van kinderkanker, clinici met een bijzondere interesse voor pijn, personen die betrokken zijn in de zorg en begeleiding van kinderen met kanker, alsook voor wetenschappers actief in het domein van kinderkanker en/of pijn bij kinderen. Registratie voor dit symposium is gratis maar plaatsen zijn beperkt.

Dit internationaal symposium is georganiseerd met de steun van Kom op tegen Kanker in het kader van de ‘Leerstoel Kom op tegen Kanker’ toegekend aan Dr. Tine Vervoort.

Meer info, volledige programma en inschrijven: www.studiedagkinderkanker.be

 

 

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!