U bent hier

Studiedag: ruimte maken voor verlies en rouw in therapie (Acco)

Datum: 
09/03/2018 - 09:00 tot 16:45
Discipline: 
Psycholoog

Breid je repertorium van vaardigheden en methodieken uit om cliënten in therapie beter bij te staan wanneer ze geconfronteerd worden met (levend) verlies en rouw.

Verlies en rouw vragen om ruimte. In de eerste plaats bij hulpvragers. Maar ook bij therapeuten. Op deze studiedag maken therapeuten ruimte voor elkaar en delen ze theoretische kaders,technieken en best practices. Er is ook ruimte voor ontmoeting tussen Vlaamse en Nederlandse therapeuten van diverse strekkingen.

Op het programma staan plenaire lezingen van An Hooghe en Jos de Keijser, beiden psychotherapeut en expert in rouwtherapie. Gerd ClaesJohan Maes en Harriëtte Modderman, redacteurs van het boek Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie, ontmoeten elkaar in een sofagesprek. Je kunt ook verschillende ruimtes bezoeken, zoals de FamilieRuimte, de MetafoorRuimte en de LevendVerliesRuimte, waar je tijdens workshops verschillende technieken verkent. Tot slot kun je je in de PosterRuimte nog verder laten inspireren door verschillende experten die hun technieken en materialen persoonlijk toelichten. Zo bouwen we samen aan een netwerk van ‘RuimteMakers’.

Prijs: 
150
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!