U bent hier

Studiedag: 'Burn-out in de zorg'

Datum: 
30/01/2015 - 09:00 tot 15:45
Discipline: 
Andere, Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent

Op vrijdag 30 januari 2015 organiseert Zorgnet Vlaanderen een studiedag over de preventie en aanpak van stress en burn-out in de zorg. Deze studiedag past binnen een ruimer actieplan dat een antwoord wil bieden op het groot aantal verpleegkundigen en artsen dat kampt met of risico loopt op een burn-out. Het actieplan richt zich ook op de aanpassingen in de Welzijnswet die per 1 september van kracht gingen, waarbij elke voorziening aandacht dient te besteden aan psychosociale risico’s zoals stress en burn-out.

Eerder dit jaar organiseerden we al een studiedag om de thematiek in kaart te brengen en een oproep te doen om de problematiek samen aan te pakken. Dit werd gevolgd door een sensibiliseringscampagne met affiches (“burn-out voorkomen is ook zorg dragen voor jezelf” en “burn-out voorkomen is ook zorg dragen voor elkaar”), een vormingsaanbod voor directies en leidinggevenden en een boek dat in het najaar van 2015 zal verschijnen.

De studiedag van begin 2015 heeft als doel om zorgorganisaties met elkaar in contact te brengen en te laten kennismaken met diverse experts en goede praktijken die al zijn opgestart in voorzieningen. U zal dan ook zien dat we in het programma ruim tijd gemaakt hebben voor de uitwisseling van ideeën, vragen, problemen e.d.

Verder zijn er twee keynotes, nl. Prof.Dr. Elke Van Hoof die de thematiek zal inleiden geïllustreerd met heel wat concrete aandachtspunten, voorbeelden en cases. Verder zal Wouter Torfs, veelvoudig Werkgever van het Jaar, het hebben over hun HR-beleid en hoe de preventie van stress en burn-out daarbinnen een plaats heeft. Daarnaast zal ook minister Kris Peeters ons een idee geven van hoe hij zijn beleid ter zake de komende jaren wil verder uitbouwen.

Bekijk het programma

INSCHRIJVEN?

U kan zich inschrijven door het inschrijvingsformulier in te vullen.

Prijs: 100 euro als lid van Zorgnet Vlaanderen, Vlaams Welzijnsverbond of ICURO, 100 euro voor mensen uit onderwijs,150 euro voor andere

Prijs: 
100
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!