U bent hier

Sport als hefboom bij herstel van kanker: sociaalmaatschappelijke beperkingen en opportuniteiten

Datum: 
03/10/2022 - 19:30 tot 21:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coach, Coördinator, Datamanager, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, HR medewerker, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Een erkende UGent-Leerstoel is een professoraat dat wordt gefinancierd door private schenkers om thematisch onderzoek te verrichten dat wordt afgestemd op maatschappelijke uitdagingen. De UGent-Leerstoel Frans Verheeke werd opgericht binnen het Centrum voor Lokale Politiek van de Universiteit Gent. 

Sport is vanuit politiekwetenschappelijk perspectief nochtans een bijzonder interessant thema, omdat het raakt aan veel andere beleidsdomeinen zoals welzijn, volksgezondheid, onderwijs, cultuur, jeugdwerk, gelijke kansen, samenlevingsopbouw, inburgering, economie, ruimtelijke planning, intergemeentelijke samenwerking, etc. 

De Leerstoel wil als een actieve facilitator en bruggenbouwer fungeren. Terwijl we tijdens het onderzoek zelf de straat en het veld opgaan om te luisteren naar wat er leeft bij de actoren, bieden we die actoren door middel van publiektoegankelijke ‘meetings’ de kans om elkaar te ontmoeten, met elkaar in dialoog te gaan en van elkaar te leren. Op die manier biedt de Leerstoel een platform om kennis en ervaringen uit te wisselen.  ‘Kansengroepen’ – vrouwen, personen met een migratieachtergrond, personen met een beperking, personen in armoede… – krijgen daarbij extra aandacht met het oog op empowerment. Ook wordt een podium geboden voor jong talent.

Meer info en inschrijven voor de meeting 'Sport als hefboom bij herstel van kanker: sociaalmaatschappelijke beperkingen en opportuniteiten'.

Programma: 

19u30

Ontvangst met warming-up in de Ceremoniezaal
Sociaal-sportieve protagonisten

19u45

Verwelkoming
Pascal Delheye (UGent-Leerstoel Frans Verheeke — De Toekomst van de Sport)

19u50

Moving Cancer Care: drempels, hefbomen en praktijkgerichte leidraad
Marie Crabbé, Vicky Van Stappen, Dimitri Vrancken (Arteveldehogeschool)

20u10

Uit het leven gegrepen: sport als hefboom bij herstel van kanker
Goedele Adams (lotgenoot | Sportdienst Bornem | Raad van Bestuur Think Pink)

20u30

‘Kom in beweging’, over de stimulerende rol van de adviserend arts bij werkhervatting als hefboom tot herstel
Christophe Heylbroeck (adviserend arts bij CM)

20u50

Mogelijkheid tot vraagstelling uit het publiek

21u00

Netwerkmoment tijdens afsluitende receptie, aangeboden door de financierende partners van de Leerstoel

Betalingsinformatie: 

Deze leerstoel is gratis.

Organisator: 
UGent-Leerstoel Frans Verheeke
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!