U bent hier

Opleiding voor CHi-docenten: Opleiding geven aan heterogene groepen

Datum: 
20/09/2018 - 18:00 tot 22:00
Discipline: 
Docent

Interne opleiding voor onze docenten.

Programma:

18u - 19u: Netwerkmoment - lichte maaltijd

19u - 22u: Heterogeniteit: van struikelblok naar kans.

Elke opleider weet dat kennis hebben over het thema niet voldoende is. Belangrijker nog is hoe een leerproces begeleiden waarbij er maximale kans is op uitbreiding van relevante kennis en kunde. In deze sessie besteden we speciale aandacht aan de kunst om een opleiding aan te bieden aan een doelgroep die sterk verschilt qua ervaring, achtergrond, voorkennis, leerstijl.  De uitdaging voor elke docent aan heterogene groepen is om vervelende verschillen te neutraliseren en zo mogelijk zelfs als een meerwaarde te hanteren.

We vertrekken van een eenvoudig model rond de ‘doceermix’.  Hoe bereid je die voor en hoe breng je die in de praktijk als je op voorhand weet dat je publiek ronduit heterogeen zal zijn?

Tijdens de sessie zullen we trachten zelf toe te passen wat het thema ons biedt. Het is m.a.w. niet de bedoeling dat iedereen met dezelfde leerresultaten naar huis keert, maar wel dat iedereen in alle openheid kan stellen: ik heb mijn doceermix op mijn unieke manier verrijkt, en ik kan die bewuster aanpassen aan nieuwe omstandigheden.  

Sprekers: 
Marc Buelens
Psycholoog
Marc Buelens doceerde management aan de universiteit Gent en de Vlerick Business School. Hij is de (co-)auteur van verscheidene veelgelezen boeken over mens en organisatie, waaronder de tijdloze klassieker ‘Beter zorgen voor jezelf’. Zijn vroegere collega’s verkozen hem in 2015 tot ‘psycholoog van het jaar’. Deze eer viel hem te beurt omwille van ‘de indrukwekkende manier waarop hij doorheen zijn loopbaan psychologische inzichten ontwikkelde, vertaalde en voor een breed publiek toegankelijk maakte.’ Zijn professionele passie is 'hoe boei ik een publiek?'. Sinds zes jaar geeft hij introductietrainingen aan jonge docenten uit de meest uiteenlopende vakgebieden. Pittig detail: hij is penningmeester van het Cedric Hèle-instituut.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!