U bent hier

NVPO congres

Datum: 
18/03/2022 - 09:00

28ste NVPO-congres 2022: ‘Fitheid als medicijn, ook bij kanker!’

Tertiaire preventie: Fysieke en mentale fitheid als onderdeel van een effectieve behandeling van kanker

In maart 2022 hoopt het NVPO jullie weer live te mogen ontmoeten op het 28e  congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) in Hogeschool Domstad te Utrecht. Het congres vindt plaats op vrijdag 18 maart 2022. Zet deze datum dus alvast in uw agenda!

Tijdens het jaarlijkse NVPO-congres worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. De deuren zijn geopend voor alle psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen, (para)medici, onderzoekers, beleidsmakers of anderen die werkzaam zijn in zorg, onderzoek of beleid voor patiënten met kanker.

Het 28ste congres zal in het teken staan van tertiaire preventie: ‘Fitheid als medicijn, ook bij kanker!’. Door mensen fit te maken vóór of na hun behandeling kunnen we het succes van de behandeling van kanker verhogen. Zowel fysieke als mentale fitheid zijn daarom belangrijk onderdeel van een effectieve behandeling van kanker. Een goede samenwerking van de medische en paramedische disciplines is hierbij cruciaal. Deze dag bespreken we tijdens het ochtendprogramma verschillende onderwerpen zoals (p)rehabilitatie en netwerkzorg. Tijdens het middagprogramma kunt u deelnemen aan het wetenschappelijk middagsymposium of één van de klinische workshops.

Meer informatie en inschrijvingen

Organisator: 
NVPO
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!