U bent hier

NVPO congres

Datum: 
18/03/2022 - 09:00

28ste NVPO-congres 2022: ‘Fitheid als medicijn, ook bij kanker!’

Tertiaire preventie: Fysieke en mentale fitheid als onderdeel van een effectieve behandeling van kanker

In maart 2022 hoopt het NVPO jullie weer live te mogen ontmoeten op het 28e  congres van de Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) in Hogeschool Domstad te Utrecht. Het congres vindt plaats op vrijdag 18 maart 2022. Zet deze datum dus alvast in uw agenda!

Tijdens het jaarlijkse NVPO-congres worden bezoekers op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zorg, onderzoek en beleid binnen de psychosociale oncologie. De deuren zijn geopend voor alle psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers, verpleegkundigen, (para)medici, onderzoekers, beleidsmakers of anderen die werkzaam zijn in zorg, onderzoek of beleid voor patiënten met kanker.

Het 28ste congres zal in het teken staan van tertiaire preventie: ‘Fitheid als medicijn, ook bij kanker!’. Door mensen fit te maken vóór of na hun behandeling kunnen we het succes van de behandeling van kanker verhogen. Zowel fysieke als mentale fitheid zijn daarom belangrijk onderdeel van een effectieve behandeling van kanker. Een goede samenwerking van de medische en paramedische disciplines is hierbij cruciaal. Deze dag bespreken we tijdens het ochtendprogramma verschillende onderwerpen zoals (p)rehabilitatie en netwerkzorg. Tijdens het middagprogramma kunt u deelnemen aan het wetenschappelijk middagsymposium of één van de klinische workshops.

Call for abstracts

Ook dit jaar kunt u een abstract indienen voor het wetenschappelijk symposium en/of een poster. Inzendingen kunnen ingestuurd worden via onderstaande link/button. De deadline is 1 november 2021!

https://congresscare.eventsair.com/PresentationPortal/Account/Login?Retu...

Voorwaarden voor het inzenden:

Uw inzending komt in aanmerking voor een posterpresentatie of mondelinge presentatie tijdens het wetenschappelijk symposium.
U bent in de gelegenheid uw abstract inzending te presenteren tijdens het 28ste NVPO-congres 2022 op vrijdag 18 maart 2022. 
Uw inzending is uiterlijk op 1 november 2021 ingezonden.
Inzenders horen uiterlijk 1 december 2021 terug of ze genomineerd zijn voor het verzorgen van een posterpresentatie.
De inzending bestaat uit een samenvatting (abstract) van maximaal 500 woorden.

Inschrijving

De inschrijving voor het congres opent in december. Dan is ook het volledige programma bekend.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij:

  • Federatie van Gezondheidszorgpsychologen & Psychotherapeuten (FGzPT)
  • Landelijke Vereniging van Eerstelijnspsychologen (NIP)
  • Vereniging van Geestelijk Verzorgers in Zorginstellingen (VGVZ)
  • Verpleegkundige en verzorgende (V&VN)
  • Verpleegkundig Specialisten Register (VSR) 

NVPO Congres commissie

Chantal Lammens
Belle de Rooij
Miranda Velthuis (voorzitter)

Meer informatie     

Indien u interesse heeft om dit congres mede te helpen organiseren stuur dan een mailtje naar het NVPO secretariaat nvposecr [at] nvpo.nl. Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met het congresbureau ‘Congress Care’ info [at] congresscare.com of het NVPO secretariaat nvposecr [at] nvpo.nl.

Congres secretariaat

Congress Care | Europalaan 16 | Postbus 440 | 5201 AK ‘s-Hertogenbosch | www.congresscare.com info [at] congresscare.com | +31(0)73 6901415

Annuleringsvoorwaarden:

Bij ontvangst van uw schriftelijke annulering vóór 24 februari 2022 vindt restitutie plaats zonder aftrek van kosten. Na deze datum kan geen restitutie meer plaatsvinden.

Organisator: 
NVPO
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!