U bent hier

Motivationeel interview: de kunst van het motiveren - AccentVV

Datum: 
25/10/2018 - 18:00 tot 20:00
Discipline: 
Arts, Diëtist, Ergotherapeut, Kinesist, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijwilliger

Chronische aandoeningen vormen een uitdaging voor de toekomst. Naast medicatie-inname, is een gezonde levensstijl onontbeerlijk om verergering van ziekte te voorkomen. Hulpverleners doen hun uiterste best om patiënten maximaal te ondersteunen bij het opvolgen van alle behandelingsrichtlijnen, maar voelen zich vaak machteloos of gefrustreerd indien patiënten deze richtlijnen niet opvolgen of niet gemotiveerd zijn om iets aan hun gedrag te veranderen.  

Wil je de kunst van het motiveren leren? Dan is deze opleiding zeker iets voor u!

Deze opleiding zal uitleggen hoe de motivatie bij patiënten kan verhoogd worden aan de hand van de principes van het motivationeel interview. Het motivationeel interview is een effectieve manier om gedragsverandering te faciliteren zelfs tijdens eenmalige, of korte contacten. Deze opleiding richt zich op multidisciplinaire hulpverleners uit de eerste, tweede en derdelijnszorg en zal gebruik maken van interactieve discussies, video’s en casusbesprekingen. De deelnemers zullen op die manier een overzicht krijgen van praktische tips om de motivatie te versterken die onmiddellijk in de klinische praktijk kunnen geïntegreerd worden.

Meer informatie

Prijs: 
85
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!