U bent hier

Kinderen, jongeren en rouw (Verbinding in Verlies)

Datum: 
06/03/2020 - 09:00 tot 17:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Coach, Docent, Gezinswetenschapper, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijwilliger, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Waar men vroeger kinderen vaak weg hield van overlijdens en afscheid, is er de laatste jaren gelukkig verandering op gang gekomen waardoor kinderen en jongeren nu wel gezien worden in hun rouwproces.

Kinderen hebben recht om vragen te stellen, afscheid te nemen, actief deel te nemen aan de afscheidsviering enz. Het helpt hen niet om hen hier van af te schermen want dan duiken ze in hun fantasie waarbij hun eigen verhalen vaak gruwelijker zijn dan de werkelijkheid.

Hoe leg je aan kinderen uit wat de dood is? Waarom mensen doodgaan? Hoe het voelt om dood te gaan? Wat er gebeurt bij het afscheid, de begrafenis en een crematie? Hoe ze zich mogen voelen? Wie er voor hen gaat zorgen als papa of mama er niet meer zijn? Waar hun broertje of zusje nu is? Allemaal concrete vragen die je van kinderen mag verwachten.

Tijdens deze opleiding krijg je allerlei handvaten aangereikt om toe te  treden in de leefwereld van kinderen. Samen gaan we op stap in het labyrint van kinderen en rouw. Tevens staan we stil bij wat normale reacties van kinderen zijn en wanneer er sprake is van gecompliceerde rouw.

Er wordt gebruik gemaakt van relevante rouwtechnieken en materialen om al dan niet woordelijk in gesprek te gaan met kinderen ( speltherapie, creatieve werkvormen, het gebruik van verhalen, tekenen, knutselen, post traumatic play enz.)

Meer informatie

Prijs: 
130
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!