U bent hier

GEANNULEERD: CHi-opleiding: Kennismaking en integratie van cliëntgericht - experiëntiële therapeutische inzichten binnen de psycho-oncologie

Datum: 
28/09/2018 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Psycholoog

Deze opleiding is helaas geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. We bekijken of ze op een later tijdstip alsnog kan doorgaan. 

Stuur gerust een mailtje naar ellen.daly [at] cedric-heleinstituut.be indien u interesse hebt in deze opleiding. 

In deze vorming laten we deelnemers kijken in de caleidoscoop van de hedendaagse cliëntgerichte-experiëntiële psychotherapie. De vier pijlers komen aan bod:

 • De gerichtheid op het experiëntiële of de beleving
 • De cliëntgerichte relationele grondhoudingen
 • De aandacht voor het werken met existentiële thema’s
 • Interactioneel werken met individuen, koppels, gezinnen en in groep

Deze pijlers zijn met elkaar verweven. Ze richten zich allen op de ervaringsstroom, die bij elke mens impliciet aanwezig is en een vooruit dragende kracht in zich heeft. We maken de vertaling naar het werken in de oncologie. Via interactie, oefeningen en casuïstiek willen we de deelnemers op weg zetten om hiermee aan de slag te gaan in hun werk als oncopsycholoog.

 

Prijs: 
300
Programma: 

DAG 1

 • Kennismaking
 • Het cliëntgericht-experiëntiële kader
 • Cliëntgerichte relationele grondhoudingen

DAG 2

 • Experiëntiele focus: gerichtheid op beleving of E
 • Existentieel werken: de 4 dimensies van existentieel welzijn

DAG 3

 • Focusingoefeningen voor kankerpatiënten en oncopsychologen
 • Interactioneel werken met individuen, koppels, gezinnen en groepen
 • Afronden
Andere opleidingsdagen: 
05/10/2018 - 09:30 tot 16:30
12/10/2018 - 09:30 tot 16:30
Betalingsinformatie: 

Gelieve 300€ over te schrijven op de CHi-rekening BE52 7785 9743 7809, met vermelding van uw naam en de code 'CT'

Sprekers: 
Tine Swyngedouw
Psycholoog
Focussen is de rode draad doorheen mijn werk en mijn leven. Het is contact maken met je innerlijke ervaringsstroom en zo je eigen levensrichting vinden en meer in verbinding met jezelf en met anderen leven. Ik begeleid mensen op deze tocht naar zichzelf en een leven dat beter klopt met wie ze echt zijn. Ik ben opgeleid tot psychologe en psychotherapeute aan de KU Leuven. Daarna ben ik me blijven bijscholen in de domeinen die me nauw aan het hart liggen. In oktober 1993 startte ik mijn eigen privépraktijk voor psychotherapie.
Ingrid Debeurme
Psycholoog
Ik ben in 1999 als klinisch psychologe afgestudeerd aan de KU Leuven. In 2003 beëindigde ik mijn opleiding tot cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeut aan de Faculteit voor Mens en Samenleving (heden Focus on Emotion). Na een tiental jaar werken in een psychiatrisch ziekenhuis en een dagtherapeutisch centrum, maakte ik in 2010 de overstap naar het werken als oncopsychologe in UZ Leuven (voornamelijk hematologie en oncologische revalidatie). In de afgelopen jaren volgde ik verder opleidingen rond rouw, emotion-focused therapy, ACT en existentiële zorg. Op dit moment volg ik een jaaropleiding focusing-oriented psychotherapie bij Focus on Emotion.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!