U bent hier

Kanker en werk(hervatting)

Datum: 
07/03/2016 - 20:15 tot 22:00
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent

Het OLV ziekenhuis Aalst organiseert het symposium: Kanker en werk(hervatting)

Heel wat mensen worden tijdens hun loopbaan geconfron- teerd met kanker. Deze diagnose heeft zeer vaak een grote impact op het professioneel leven.

Werk is voor de meeste mensen een belangrijke stabilise- rende factor in hun leven en voor velen zowel een bron van plezier als een vorm van zingeving aan het bestaan.

Voor de meeste kankerpatiënten is gaan werken vaak (tijdelijk) niet mogelijk. Werkhervatting staat dan ook voor heel wat mensen gelijk aan het opnieuw opnemen van de draad van het dagelijkse leven.

Opnieuw aan het werk gaan is een complex gebeuren dat verschillende vragen/zorgen met zich kan meebrengen. We willen dit dan ook graag bespreekbaar maken.

Met de steun van de Stichting Tegen Kanker hebben we een project uitgewerkt. Er werd een onderzoek uitgevoerd om meer zicht te krijgen op de specifieke noden, vragen en behoeften van patiënten. Daarnaast hebben we een zorgprogramma rond kanker en werk(hervatting) uitge- bouwd.

Tijdens dit symposium staan we stil bij de bevindingen uit het onderzoek en lichten we graag de problematiek en het uitgewerkt zorgprogramma toe. 

Programma: 

20.15 Onthaal

20.30 Welkomstwoord
Dr. Roelstraete A., Radiotherapeut -

Oncoloog, medisch coördinator OPST

20.35 Een blik op de onderzoeksresultaten Smeyers E., Klinisch Psycholoog – OPST

20.55 Terugkeer naar werk, een onderschatte klus? Implementatie van het zorgprogramma Bejaer M., Maatschappelijk Werkster – OPST

21.15 De rol van de arbeidsgeneesheer bij werkhervatting na kanker

Dr. Boesman I., arbeidsgeneesheer

21.40 Wat als het samenspel tussen arbeid
en beperking bijzondere aandacht vraagt? De Staelen R., VDAB en Van Dessel K., GTB

22.00 Receptie

Gelieve in te schrijven vóór 01/03/2016. Accreditering werd aangevraagd. 

Documenten/presentaties/informatie: 
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!