U bent hier

Dag voor de praktijk

Datum: 
18/06/2015 - 12:30 tot 17:00
Discipline: 
Andere, Arts, Assistent in de psychologie, Beleidsmedewerker, Coördinator, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Kinesist, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Student, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent

Het doel van de Dag voor de Praktijk is het verwerven van verdiepende kennis op het gebied van de psychosociale oncologie, die toepasbaar is in de klinische praktijk. Daarnaast is de Dag voor de Praktijk een uitstekende gelegenheid om collega’s uit het veld te ontmoeten.
De Dag voor de Praktijk is een multidisciplinaire bijeenkomst, bedoeld voor alle zorgverleners die mensen met kanker begeleiden en/of behandelen, zoals psychologen, maatschappelijk werkers, geestelijk verzorgers en oncologieverpleegkundigen.
De Dag voor de Praktijk bestaat uit drie onderdelen. Allereerst zal Prof. dr. Harry van de Wiel(UMC Groningen) een presentatie geven over het thema ‘Zelfzorg voor professionals in de oncologie’. Het behandelen of begeleiden van mensen met kanker is voor zorgverleners vaak een bewuste keuze. Maar hoe hou je je als zorgverlener staande als je voortdurend geconfronteerd wordt met ziekte, verlies en dood?

Vervolgens zal Dr. Petra Servaes (Radboudumc) een workshop geven rondom het thema ‘Angst bij kanker’. Tijdens deze workshop wordt verdiepende kennis opgedaan omtrent het thema en krijgt u als zorgverlener concrete handvatten om toe te passen in uw eigen klinische praktijk.

De Dag voor de Praktijk vindt op hetzelfde moment en op dezelfde locatie plaats als deResearch Day, een bijeenkomst voor onderzoekers in de psychosociale oncologie uit het NVPO Early Career Research Network (ECRN). De deelnemers van beide bijeenkomsten zullen elkaar ontmoeten tijdens het laatste onderdeel van de dag ‘Research meets Clinic’: “Het beste idee van…”. Zorgverleners en onderzoekers worden uitgedaagd om een innovatief, klinisch relevant onderzoeksvoorstel te bedenken.

Prijs: 
30
Programma: 

Voorlopig programma:

12.30 – 13.00 uur             Ontvangst met koffie en thee

13.00 – 13.05 uur             Welkom

13.05 – 13.35 uur             Presentatie ‘Zelfzorg voor professionals in de oncologie’
                                                 door Prof. dr. Harry van de Wiel
                                                (klinisch psycholoog en hoogleraar Gezondheidspsychologie UMC Groningen, Wenckebach Instituut)

13.35 – 15.05 uur             Workshop ‘Angst bij kanker’
                                                 door Dr. Petra Servaes
                                                 (GZ psycholoog, in opleiding tot klinisch psycholoog, en senior onderzoeker Radboudumc, Medische Psychologie)

15.05 – 15.20 uur             Pauze

15.20 – 16.20 uur             ‘Het beste idee van…..’: interactieve ‘Research meets Clinic’ bijeenkomst

16.20 – 16.30 uur             Afsluiting

16.30 – 17.00 uur             Borrel

Betalingsinformatie: 

NVPO-leden kunnen kosteloos aan de Dag voor de Praktijk deelnemen. Zorgverleners die geen NVPO-lid zijn kunnen tegen betaling van €30,- aan de bijeenkomst deelnemen. Meer informatie over NVPO lidmaatschap vindt u hier.

Inschrijven kan binnenkort via www.nvpo.nl

X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!