U bent hier

Communicatie in de palliatieve zorg - HO Gent

Datum: 
27/10/2016 - 09:00 tot 17:00

Moeilijke vragen, passende antwoorden.

“Denk jij dat ik nog zal genezen?”
“Mijn moeder mag niet weten dat ze palliatief is.”
“Het heeft allemaal geen zin meer.”

In onze loopbaan als zorgverlener voeren we tientallen gesprekken.
We luisteren naar levensverhalen en moeilijke vragen, en proberen de patiënt en zijn naasten bij te staan. Goede zorg voor de patiënt vereist zorgvuldige communicatie. Een zorgverlener die zich vaardig voelt in moeilijke gesprekken, zorgt ook voor zichzelf.

Tijdens deze studiedag staan we stil bij wat er ‘tussen’ mensen gebeurt en hoe we hiermee het best kunnen omgaan. We vertrekken bij de basiswetten van communicatie, worden ons bewust van de kracht van lichaamstaal, kijken naar communicatiestoringen en we oefenen op helpend luisteren.

Zowel de communicatie met de patiënt als met zijn naasten komt aan bod. Deze opleiding wil vooral handvaten meegeven om in de dagelijkse zorgpraktijk helpende gesprekken te kunnen voeren.

Doelgroep

Professionelen en vrijwilligers in de palliatieve zorg

Kostprijs

Standaardticket €90,00
Gratis voor HoGent vakgroepleden verpleegkunde
http://mens-en-welzijn.fikket.com

Contact

fmw.studiedagen [at] hogent.be

Prijs: 
90
Betalingsinformatie: 
Sprekers: 
Katlijn Willems
Katlijn Willems is van opleiding maatschappelijk assistente en begeleidde jarenlang kanker- en aidspatiënten in universitaire ziekenhuizen. In het netwerk voor palliatieve zorg in Antwerpen ondersteunde zij patiënten thuis en als educatief medewerker ontwikkelde zij verschillende projecten. Momenteel werkt zij als zelfstandig opleider en supervisor in de Hogeschool Antwerpen. Daarnaast heeft zij een zelfstandige therapeutenpraktijk in het Antwerpse (contextuele therapie).
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!