U bent hier

CHi-opleiding: Webinar voor arts-specialisten: bespreekbaar maken van seksuele gezondheid bij patiënten met kanker

Datum: 
09/06/2022 - 19:00 tot 21:00
Discipline: 
Arts

EVALUATIE

VOLZET - Je mag je nog inschrijven, en komt zo automatisch op de wachtlijst. We nemen dan contact op als er plaats vrijkomt.

Seksualiteit wordt gezien als onderdeel van de algemene gezondheid. Dit thema is heel belangrijk, zeker binnen oncologie waar de bijwerkingen van medicatie of operatie een grote impact kunnen hebben op de seksualiteitsbeleving van de patiënt.

Uit onderzoek blijkt dat patiënten verwachten dat een arts zelf het gesprek start over hun seksuele gezondheid. Maar hoe begin je daar als arts aan?

In deze online workshop bieden Luc Debaene (huisarts) en Ann Eben (seksuologe) handvaten om het gesprek rond seksuele gezondheid aan te gaan met patiënten, aan de hand van de methodiek 'Onder vier ogen' ontwikkeld door Sensoa.

Doelgroep: arts-specialisten, oncologen, arts-specialisten in opleiding werkzaam met patiënten met kanker

Accreditatie wordt voorzien.

De webinar zal te volgen zijn via Teams, de link wordt bezorgd enkele dagen voor de opleiding.

Deze opleiding is in samenwerking met Sensoa.

Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Gratis dankzij het Kankerplan

Sprekers: 
Luc Debaene
Arts
Docent
Luc Debaene, is docent Communicatievaardigheden en Huisartsgeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen en voormalig huisarts. Hij is ook freelance docent bij Sensoa, waar hij aan artsen trainingen geeft over het bespreekbaar maken van seksualiteit in hun consultaties.
Ann Eben
Docent
Seksuoloog
Ann Eben is klinisch seksuoloog, psychotherapeut en docent. Ze werkte als klinisch seksuoloog in het UZ Leuven, waar ze borstkankerpatiënten begeleidde. Daarnaast werkt ze als relatie- en gezinstherapeut in haar privépraktijk in Hasselt. Ze is als docente verbonden aan Sensoa en aan het postgraduaat seksuologische hulpverlener van de UCLL Hogeschool.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!