U bent hier

CHi-opleiding: Spreken met kinderen over kanker

Datum: 
24/10/2023 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Coach, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Oncologisch voetverzorger, Onderzoeker, Pastoraal werker, Psycholoog, Schoonheidsspecialist, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende/Zorgkundige, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

EVALUATIEFORMULIER

Soms stellen patiënten je de vraag hoe ze hun diagnose aan hun (klein)kinderen kunnen vertellen. Of kom je zelf in contact met de kinderen van je patiënt. 

Hoe leg je kinderen uit dat papa, mama of een grootouder kanker heeft, op een niveau dat zij begrijpen? Wat vertel je en wat vertel je niet? Welke raad geef je je patiënt en hoe reageer je zelf op vragen en reacties van kinderen? Hoe gaan kinderen om met verdriet? En hoe kan jij hen hierbij helpen?

In deze opleidingsdag krijg je handvaten en concrete tips van twee kinderpsychologen met ervaring in oncologie. Je gaat aan de slag met casussen en wisselt ervaringen uit met collega’s uit verschillende disciplines en settings.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden dankzij de steun van vzw Noeninckx.

 
Prijs: 
0
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding wordt gratis aangeboden dankzij de steun van vzw Noeninckx.

Sprekers: 
Cindy Verhulst
Psycholoog
Cindy is klinisch psychologe en werkt in het ASZ te Aalst. Ze ondersteunt oa kinderen van patiënten en startte groepstherapie voor kinderen van patiënten met kanker. Ze werkte een aantal projecten uit om kinderen te helpen omgaan met verlies, zoals het Houmevastje en de Troostkaarten.
Veerle Cosyns
Psycholoog
Veerle Cosyns is kinderpsychologe en is verbonden aan UZ Brussel. Ze startte de Appeltuin, een plek voor kinderen met kanker en hun ouders.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!