U bent hier

CHi-opleiding: Spreken met kinderen over kanker

Datum: 
15/11/2022 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Assistent in de psychologie, Coach, Diëtist, Docent, Ergotherapeut, Gezinswetenschapper, Kinesist, Pastoraal werker, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Verzorgende, Vrijzinnig humanistisch consulent

Soms stellen patiënten je de vraag hoe ze hun diagnose aan hun (jonge) kinderen kunnen vertellen. Of kom je zelf in contact met de kinderen van je patiënt. Het is niet altijd eenvoudig om hiermee om te gaan.

Hoe leg je kinderen uit wat kanker is, op een niveau dat zij begrijpen? Wat vertel je en wat vertel je niet? Welke raad geef je je patiënt en hoe reageer je zelf op vragen en reacties van kinderen? Hoe gaan kinderen om met verdriet? En hoe kan jij hen hierbij helpen?

In deze opleidingsdag krijg je handvaten en concrete tips van twee kinderpsychologen met ervaring in oncologie. Je gaat aan de slag met casussen en wisselt ervaringen uit met collega’s uit verschillende disciplines en settings.

Prijs: 
100
Betalingsinformatie: 

Gelieve 100€ over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van uw naam en 'Spreken met kinderen'.

Broodjeslunch is inbegrepen.

Sprekers: 
Cindy Verhulst
Psycholoog
Cindy is klinisch psychologe en werkt in het ASZ te Aalst. Ze ondersteunt oa kinderen van patiënten en startte groepstherapie voor kinderen van patiënten met kanker. Ze werkte een aantal projecten uit om kinderen te helpen omgaan met verlies, zoals het Houmevastje en de Troostkaarten.
Veerle Cosyns
Psycholoog
Veerle Cosyns is kinderpsychologe en is verbonden aan de afdeling kinderoncologie van UZ Brussel. Ze startte de Appeltuin, een plek voor kinderen met kanker en hun ouders.
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!