U bent hier

CHi-opleiding: Communiceren met mensen met kanker voor zorgkundigen en verzorgenden

Datum: 
02/12/2024 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Verzorgende/Zorgkundige

Jij, als zorgkundige of verzorgende, bent een onmisbare schakel in de zorg voor mensen met kanker. Je wordt niet alleen geconfronteerd met medische en fysieke noden, maar ook met emotionele, sociale en relationele moeilijkheden waarmee veel mensen met kanker en hun naasten worstelen tijdens het ziekteproces. Het is niet altijd eenvoudig om te weten hoe je best omgaat met mensen die slecht nieuws kregen of hoe je reageert op vragen van de patiënt of zijn familie.

In deze opleiding krijg je praktische en bruikbare handvatten in communicatie en is er ruimte voor (transmurale) uitwisseling.

De docent gebruikt een gevarieerde lesmethode met theoretische kaders en training van vaardigheden.

Voor wie: Zorgkundigen en verzorgenden die een brede opleiding rond communicatie met de oncologische patiënt willen volgen.

Prijs: 
45
Betalingsinformatie: 

Een broodjeslunch is inbegrepen.

Gelieve na bevestiging van je inschrijving het inschrijvingsbedrag van 45 euro over te schrijven op de CHi-rekening: BE52 7785 9743 7809, met vermelding van jouw naam + opleiding communiceren voor zorgkundigen/verzorgenden.

Sprekers: 
Yanaika Schauvaerts
Psycholoog
Yanaika is klinisch psychologe en neuropsychologe. Ze werkte in verschillende ziekenhuizen met mensen met chronische aandoeningen en hun omgeving. Daar heeft ze ervaren hoe belangrijk psychosociale zorg is voor het bevorderen van de levenskwaliteit van zowel patiënten als hun naasten. Dit heeft haar gemotiveerd om zorgverleners hierin te ondersteunen. Sinds april 2022 is ze ook één van de coördinatoren van het CHi.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!