U bent hier

CHi-opleiding: Communicatietraining voor artsen: 'Slechtnieuwsgesprekken met kankerpatiënten en hun naasten, een continue uitdaging'

Datum: 
07/10/2019 - 19:00 tot 22:00
Discipline: 
Arts

In de zorg voor kankerpatiënten worden artsen vaak geconfronteerd met gesprekken waarin ze slecht nieuws dienen te brengen. Niet enkel bij diagnose, maar ook in gesprekken nadien. Met deze training willen we artsen ondersteunen bij deze uitdaging.

Prijs: 
0
Programma: 

De eerste avond worden een aantal theoretische kaders en handvaten aangereikt. Er wordt tevens stilgestaan bij de impact van een slechtnieuwsgesprek op de patiënt, de naasten én de zorgverlener.

De tweede avond is er de mogelijkheid tot casusbespreking en worden vaardigheden ingeoefend.

Andere opleidingsdagen: 
21/10/2019 - 19:00 tot 22:00
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding is gratis dankzij financiering van het Kankerplan.

Er wordt een broodjesmaaltijd voorzien.

Accreditering Ethiek en Economie werd aangevraagd.

 

Sprekers: 
Dr. Ann-Marie Morel
Arts
Dr. Ann-Marie Morel is longarts-oncoloog en arts van het palliatief team in AZ Rivierenland te Bornem. Daarnaast is zij psychotherapeut in de Interactionele Vormgeving en schepen van Gezondheid in de gemeente Puurs-Sint-Amands. In 2011 richtte zij het Psychosociaal Oncologisch Welzijnscentrum A touch of Rose op te Bornem waar patiënten met kanker en hun familie terecht kunnen voor integrale therapie.
Catherine Baillon
Psycholoog
Catherine Baillon is klinisch psychologe en oncopsychologe. Ze is sinds 2005 werkzaam in het UZ Brussel op de dienst supportieve en palliatieve zorg. Van 2012 tot 2018 was zij actief lid van het ULTeam (Uitklaring Levenseindevragen Team) en betrokken bij consultaties en adviezen, bedoeld voor kankerpatiënten en hun naasten met vragen rond het levenseinde. Naast haar klinisch werk heeft ze ook heel wat ervaring met het geven van vormingen en opleidingen. Ze werkt ook regelmatig mee aan wetenschappelijk onderzoek omtrent psycho-oncologie (oa. Distress Barometer)
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!