U bent hier

CHi-opleiding: Beter zorg dragen voor jezelf: De kracht van zacht

Datum: 
20/10/2020 - 09:30 tot 16:30
Discipline: 
Arts, Assistent in de psychologie, Diëtist, Kinesist, Pastoraal werker, Psycholoog, Seksuoloog, Sociaal werker, Verpleegkundig specialist, Verpleegkundige algemeen, Vrijzinnig humanistisch consulent, Andere

Evaluatieformulier

 

Hoe kun je terug zichtbaar worden voor jezelf wanneer je de neiging hebt jezelf op de tweede plaats te zetten? En hoe kun je bouwen aan een vriendelijke en ondersteunende relatie met jezelf?

Tijdens deze workshop geeft dr. Elke Smeets antwoord op deze vragen en inspireert ze je met recente wetenschappelijke inzichten en technieken over de kracht van zelfcompassie.

Zelfcompassie, niet te verwarren met zelfmedelijden, houdt in dat je op een ondersteunende en betrokken manier met jezelf omgaat in tijden van stress. In plaats van jezelf weg te cijferen, leer je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen emotionele zelfzorg.

Uit meer dan 1800 recent verschenen wetenschappelijke studies blijkt dat het aanleren van zelfcompassie essentieel is voor een duurzame veerkracht. Het verlaagt gevoelens van depressie, angst en stress en beschermt zorgverleners tegen burn-out.

In de kracht van zacht kan ook jij leren om beter zorg te dragen voor jezelf, zodat geven aan anderen niet langer ten koste van jezelf hoeft te gaan.

 

Prijs: 
0
Programma: 

In deze workshop leren deelnemers aan de hand van didactische onderdelen, groepsgesprekken en experiëntiele oefeningen om:

  • Zichzelf te leren dragen en ondersteunen op een compassievolle manier
  • Zelfcompassie in te zetten om burn-out tegen te gaan
  • De drie kerncomponenten van zelfcompassie te onderscheiden
  • Het onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie te kaderen
Betalingsinformatie: 

Deze opleiding wordt gratis aangeboden dankzij Kom op tegen Kanker.

Een broodjeslunch is inbegrepen.

Sprekers: 
Dr. Elke Smeets
Psycholoog
Elke Smeets is doctor in de psychologie en docent positieve psychologie aan de Universiteit Maastricht. Elke is bij de eerste lichting gecertificeerde Mindful Self-Compassion trainers in de wereld en ze verzorgt trainingen en masterclasses in binnen- en buitenland. In samenwerking met Professor Kristin Neff deed ze wetenschappelijk onderzoek naar de voordelen van zelfcompassie. In juni 2017 publiceerde ze samen met Madelon Peters haar eerste boek “Geluk en Optimisme. Een bewezen werkzaam programma op basis van positieve psychologie”. Elke leidt therapeuten en andere professionals op in Acceptatie en Commitment Therapie, Positieve Psychologie en Mindful Self-Compassion. Daarnaast begeleidt ze cliënten in haar privé praktijk in Hasselt.
Organisator: 
CHi
X

Op de hoogte blijven van ons nieuws, onze artikels en opleidingen? Schrijf je snel in voor onze nieuwsbrief!